Fortuna Sittard thuis

Sittard-thuis: de tweede zomerstop, met dank aan onze “vrienden van de politie”, is voorbij. Davy is thuis waar hij hoort te zijn. Mooi! WW kan zijn debuut maken.

Brobbey heeft een keer goed gespeeld en is direct weer even geblesseerd. Is toch een dingetje. Voor de rest weinig verrassingen in de basis.

Ajax begint slap aan de wedstrijd met onnoemelijk veel simpel balverlies. Toch valt de 1-0 snel na een mooie aanval die door Taylor droog wordt afgerond. Even later voorkomt de paal dat wederom dramatisch balverlies door de vlaaien wordt afgestraft. In plaats van 1-1 wordt het direct 2-0 als Chupa Chup slim een kopduel wint waarna Bertrand zo op de keeper af kan gaan en simpel scoort. Vlak voor rust beslist dezelfde Chupa Chup de wedstrijd door een bal te onderscheppen waarna hij op doel afgaand onderuit wordt gehaald. Rood en rust: 2-0.

De tweede helft wordt een beleg. De vlaaien proberen tegen te houden. Farioli gaat wisselen nadat Baas vallend en koppend een mooie aanval tot doelpunt promoveert. Davy, luid toegezongen door de hele Arena, komt het veld op. Ook WW debuteert. Daarna scoort Rensch simpel de 4e en wordt de inzet van Chupa Chup beloont met de 5e goal.

5-0: wat een weelde. De vlaaien waren een prima therapeut voor Ajax. Op naar Deventer!