Heerenveen thuis

Heerenveen-thuis: de laatste 5 seizoenen een garantie voor veel doelpunten.

Rulli is met een actiekorting van 50% verkocht. Er zijn veel geruchten over andere spelers uit de actiefolder die weg mogen/moeten. Farioli heeft net als de vorige trainers ook een tombola thuis want er zijn ontelbaar veel mutaties. Dies Janse begint links achterin. IJskonijn begint ook.

De Arena is goed vol en Zuid is er helemaal klaar voor. In de eerste minuut is het al schrikken als de import-Friezen dreigend zijn.

Na een kwartier maakt de VAR een rode kaart voor de Friezen geel. Het blijft dreigend voor Pasveer. Baas in balbezit is vandaag geen baas. Na een half uur is Ajax wel dreigend. Ondanks de warmte wordt Opa niet echt warm van dit Ajax.

In de laatste minuut voor rust komt Ajax uit het niets op 1-0: mooie aanval en dito assist van Godts waarna IJskonijn droog scoort. Even later is het bijna 2-0 na een kopie van de vorige aanval: Branco v/d B. knalt op de paal en Chupa Chup de rebound jammerlijk naast. 1-0 Rust. Tevredenheid heerst, vooral over de score, niet over het spel.

Na de rust controleert Ajax de wedstrijd redelijk. Kansen op een tweede goal genoeg. Farioli wisselt na een kwartier drie maal. Bertrand, Forbes en Taylor komen voor Chupa Chup, Berghuis en Branco v/d B. Ajax mist de scherpte om de wedstrijd dood te maken. Bertrand bewijst wederom een alles of niets speler te zijn: vandaag was het dus helemaal niets. Brobbey mag de laatste 10 minuten ook nog even buiten spelen.

Het blijft gelukkig 1-0. Mooie start. Eerst de punten, dan het mooie voetbal. Pluspunt vandaag: Sutalo speelde een prima partij!