Bialystok uit

Bialystok-uit: de 3e uitwedstrijd in Europa in een maand. Het zijn barre tijden als Ajax-supporter: wederom een proces (Opa haat dit woord), 8 trainers met een eigen IPad, een keeper tombola (wie weet maakt Grim nog zijn come-back), een lege kluis en een pizzabakker die zelden de sterkste elf als basis gebruikt.

Farioli begint met bijna dezelfde elf als tegen Panathinaikos. Fitz Jim zit thuis. Berghuis begint op 10. Forbs en Godts op de vleugels. Bergwijn moet uitrusten van zijn invalbeurt van zondag. Het is een mooi en vooral sfeervol stadion.

Ajax begint slapend want binnen 5 minuten is het 1-0 als men vergeet een corner te verdedigen en Pasveer slap reageert. Ajax schrikt wakker en gaat zowaar goed voetballen. De 1-1 valt een paar minuten later als Berghuis schitterend Chupa Chup inspeelt die prima scoort. Lekker! Ajax speelt lekker en na een half uur haalt de eindelijk eens goed spelende Rensch de achterlijn en bedient de koppend scorende Godts. Het uitvak laat zich horen. Ajax krijgt en mist voor rust kansen op meer. Rust 1-2.

De Polen wachten nog steeds af op eigen helft. Na een kwartier scoort Chupa Chup beheerst uit de rebound als de keeper een schot van Taylor half stopt. Berghuis strooit al een uur met mooie ballen. 10 min later krijgt Ajax een pingel en completeert Chupa Chup zijn hattrick. Wat een luxe voor Ajax. Ook voor de supporters. Weer 10 minuten later, er is dan al veelvuldig door gewisseld, mist Godts een penalty. De 1-4 staat.

Jammer dat die pot van zondag is gecanceld, bizar! Het feestende uitvak wordt goed bedankt voor de stevige support. Op naar de 🪳🪳🪳